Söndag 6:e december

Då var vi hemma igen efter några dagars säljmöte i Danmark. Hela säljgänget från alla länder, träffas 2 ggr/år och så här i december tittar vi på nästa års kollektion. 

Men först passade vi på att göra en dag i Köpenhamn för lite shopping och äta gott på någon mysig "kro". Danmark visade sig från sin blötaste sida denna gång, så någon julstämning var det svårt att få in. Danskarna gör annars allt för att lyckas med rätt stämning vid de olika högtiderna under året.
I Ribe, som är en lite "by" långt ner på Jylland, har Ib Laursen ApS sitt huvudkontor. När vi kom dit i regnet så möttes vi av tomtar som underhöll på gatorna, nu började det likna något!


Glada danska tomtar!                                Hotell Dagmar mitt i Ribe.

Vi har ett favorit hotell i Ribe, hotell Dagmar. Hotellet är döpt efter Drottning Dagmar som dog i Ribershus i Ribe år 1212. Ribe brukar räknas som nordens äldsta stad, grundades år 710 och firar 1300-års jubileum nästa år. 

Hotell Dagmar var utsmyckat som en adventskalender, med siffror vid alla fönster. 

På fredagen hade vi igenomgång av hur upplägget till vårens mässor kommer att se ut med alla nya produkter, vissa ser vi för första gången, alla agenter och säljare far runt i utställningslokalen och blir som barn på nytt! Till denna vår har Ib nästan 1000 nya artiklar. 


Vårens nya färger! Hela köksserie i porslin kommer i 3 nya färgerna.

Vår framgång med köksserien Mynte, kan vi tacka en av Sveriges färgstarkaste TV person, Leila Lindholm för. 
Vi träffade Leila i henns studio nyligen, så en hel del av det nya kommer på ett eller annat vis att synas i TV, eller på något annat sätt under den närmsta tiden, kan vi avslöja!
Förutom de nya färgerna rosa, ljusblå och pistage, så kommer vit , beige och röd finnas kvar under våren i Mynteserien.
Allt matchas med textilier, korg och emaljprodukter så det blir en helt suverän helhet.


Bilder från vårt showroom på kontoret i Ribe.

Massor av nytt i zink, glas, keramik, textil, trä mm.mm. Ta kontakt med er favoritbutik på er ort när våren närmar sig, då har de flesta fått de första leveranserna från oss.

Under veckan som kommer, så återkommer jag med fler möten vi haft under hösten, så häng med till fler underbara butiker från vårt land! 

Ha en skön avslutning på helgen! 

// Thomas 


 




 

Kommentarer
Postat av: Sara Berg

Hoho, jag blir alldeles pillrig i fingrarna, så fina saker ni visar på bilderna. Jätte fina färger som kommer, ska så klart prata med min favvis butik.

Vilket fantastiskt jobb i har!!!

Kram

/Sara

2009-12-06 @ 21:07:22
URL: http://livetpaberget.blogspot.com
Postat av: Lena

Hej Sara!

Kul att du gillade det du såg, bara en bråkdel av vad som kommer :)

Ibland så frågar vi oss själva om det är ett jobb att åka runt och träffa alla trevliga människor och se alla fina butiker!

Ha det gott!

// Thomas

2009-12-07 @ 10:32:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Online nu: