Ett hus i vitt. Gävle

En av dem som gör ett stort arbete med sin blogg, samt att hon har en webshop som besöks av många är Ett hus i vitt.
Anette Östlund driver även en gårdbutik med samma namn i anslutning till hemmet som ligger strax utaför Gävle på vägen mot Hedesunda.


På besök hos Anette i henns butik en höstdag, för att visa kommande vårs produkter.

Anettes framgång med bloggen och webshopen är ganska given då man lär känna henne. Hon utsrålar ett totalt lugn och alltid med stor insikt. Det är inte ofta vi behöver peka ut de varor som säljer bäst, Anette väljer klockrent ur våra pärmar, så det är bara att sitta ner och anteckna.


Säg hej till Anette!

Många av er har säkert besökt hennes webbutik, men vi rekommenderar ett besök i butiken utanför Gävle. Den är liten, men mycket smakfullt fixad. Sedan så får ni ju träffa Anette "face to face", bara det!


Julen närmar sig! Två bilder från butiken, härligt vitt och rött.


Design and Countryhouse Västerås

Tidig morgon gäller alltid när vi besöker Anna Hagman på Design and Countryhouse i Västerås, så vi kan jobba ostört med att visa nya produkter. När dörrarna slås upp för dagen, så strömmar det in folk i lokalerna för att titta runt i alla rum för att få inspiration till förändringar i sitt hem.


Herrgårds liknande villa, fylld med inspiration!

Anna Hagman har på några år utvecklat sitt företag till en av de betydelsefulla inredningsföretagen i Sverige. Från en start på Kristinagatan i Västerås, till denna fantastiska villa som dessutom har ett antal sidobyggnader och en läcker trädgård.
Vi har haft förmånen att vara leverantör med Ib Laursen produkter till Anna sedan hon startade sitt företag, så hon är som en god vän till oss! 


Anna tar emot oss i sin butik.

Design and Countryhouse har även en egen tillverkning av inredningsdetaljer, gör ett besök, det är väl värt!


Det är svårt att göra rättvisa åt alla underbara rum som finns med en kamera.

Åk hit och njut av en underbar atmosfär. Här finns även möjlighet att ta en fika och vila benen en stund innan det är dags att gå en runda till, för det är lätt att missa något som man vill ha, när det är en så stor butik.

Kör E 18 till Västerås. Sväng av i motet mot Sala. Villan ligger på vänster sida direkt efter en rondell, ni kan inte missa det! 

Josefinas Rum i Motala

På vår resa igenom Sverige, så har vi ett stopp i Motala och Josefinas Rum. En nystartad butik som fått en hel del uppmärksamhet i Motala. Kanske har det att göra med Lena Larsson som äger och driver stället, vår gissning!


Toppenläge mitt i stan på Prästgatan 1

Lenas smak för inredning syns på alla sätt i butiken. Vi har haft förmånen att få se henne hem och det var en upplevelse. Även trädgården visar att hon är utrustad med gröna fingrar, plus fiskdammen och alla fiskar de hade däri var helt otroligt. Fru Lena var helt lyrisk när fiskarna mer eller mindre åt ur hennes hand.


En hel del folk i butiken, för att vara en tisdag.

Som det är i dag, så använder Lena bara en del av ytan hon har tillgänglig, jag ser fram emot om och när hon öppnar upp i två plan, det kommer att bli kanon!

Motalas läge i Sverige, gör att det är en sommarstad, så när ni besöker området, stick in till Josefinas Rum!


Stellan lilla butik i Kumla

Mitt på torget i Kumla centrum ligger denna presentbutik. Susanne Spännare tog över butiken för några år sedan och har fortsatt i samma anda som den tidigare ägaren grundlagt, en riktigt mysig affär att komma in i, med alla de "rätta" detaljerna. Susanne har förutom inredning, alltid ett stort utbud av smycken till damerna i Kumla med omnejd.


Suss väljer ut ur kommande kollektion, Lena antecknar, Thomas fotar!

Vi har känt Suss sedan vi började med Ib Laursen, då hon tidigare var anställd hos Stella lilla butik. Hon är en mycket god vän till oss, så det är alltid lika kul att åka dit på besök.


Ett av rummen hos Stellas lilla butik, zinkhörnan!

Ni hittar lätt butiken i Kumla centrum, Trädgårdsgatan 15

Tidig morgon på Fröken Brogrens veranda i Örebro

En regnig morgon var vi på besök hos Fröken Brogrens veranda. Ett café i Örebro som även har en avdelning med hemiredning, och det är här vi kommer in!


På verandan tas man emot av någon av de 3 ägarna!

Företaget har sedan tidigare ett café ner på stan i Örebro men utökade nyligen sin verksamhet. Tanken är att kunna erbjuda en totalupplavelse till sin kunder och det kan vi intyga att ni får om ni kommer hit. Helt kanongoa bakverk av alla möjliga och omöjliga slag, allt hembakt i eget bageri, dé ni!

Efter att ha avnjutit allt det goda, är det mysigt att strosa runt bland alla fina prylar från flera ledande inredningsleverantörer!Gör ett besök när ni kommer till Örebro, trevligt ställe och ett trevligt bemötande får ni, det kan vi lova!
Adressen är Jakobsgatan 26 i Örebro.4 oktober i Finland

Vi hade en toppen helg med våra vänner, som även de är agenter och leverantörer av Ib Laursen men då i Finland. De levererar även Miljögårdens varor till sin kunder.
Konsta och Merja är två helt underbara personer som vi alltid har kul tillsammans med. De har sitt boende och företag, Jéròme Ky i Åbo. 


Alla glada vid middagsbordet, vi hade vår "minsting" med oss!

Varje Formexmässa är de båda över till oss i Sverige för att hjälpa de finska kunder som kommer över Östersjön
för att handla loss.  
Vi har tidigare firat jul tillsammans, men då i Thailand på Ko Chang, det var julen 2008.


13 augusti 2009

Då var det dags att åka till Danmark för att jobba på den Danska mässan, Formland. Den är belägen i Herning som är en mindre stad på Jylland. Mässhallarna här i Herning är 9st till antalet, så det finns mycket att gå igenom för besökarna.


Entrén till vår monter på Formland.


Dagarna på mässorna som vi genomför, är bland det tuffaste, men roligaste vi vet. Vi träffar i stort sätt alla våra kunder under dessa dagar och det är det som gör vårt jobb så enormt kul.

På Formland så kommer det mycket fler internationella kunder än till övriga mässor i Norden, möjligen kan de Tyska mässorna mäta sig i storlek och antal besökare.Den gemytliga stämningen infinner sig alltid i Danmark!


Dessa dagar är som ni förstår viktiga för våra kunder, de kan besöka flera av sina leverantörer och på så sätt få en bra överblick på inköpen till kommande säsong.
Samtliga leverantörer på plats, gör allt i sin makt för att fånga besökarnas uppmärksamhet så de ska lägga så stor del av sin budget på just deras (våran) monter. Det gäller att dekoratörerna har lyckats med de varor som inköpsavdelningen har valt att ha i kollektionen, sedan är det bara för oss säljare och agenter att prata för varan!


Monteryta i Formland, ca. 200 kvadratm.RSS 2.0