Stockholm Hus till Hem

I maj öppnade Stockholm Hus till Hem i ny regi. Det var syskonen Sara och Marcus som köpte butiken. De har nu haft några månader på sig för att sätta sin egen prägel på butiken.Här har de börjat jobbet med att beställa ur våra pärmar.


De har en hel del varor som vi aldrig sett tidigare. Bland annat helt ljuvliga quiltar från Indien. De är handgjord av kvinnor som arbetar i en typ av kollectiv. Materialet är kvinnornas egna gamla saris, så det är verkligen återvinning. Dessa kvinnor har varit svårt utsatta på olika vis. På det här sättet hjälper de sig själva att få ett bättre liv.Jag tycker att de är helt fantastiska.Vad säger ni om den här "killen"? Mysig va?Den här pallen liknar en sockervadd, eller? Kul!!Tavlan fanns med lite olika modeller, trevlig present.Lite möbler och porslin finns det också.


De säljer även hela kök, som de presenterar en trappa ner i butiken. Så är ni på jakt efter det så har ni en ny aktör på marknaden att besöka. Är övertygade om att Sara och Marcus tar hand om er på bästa sätt.

Ha en skön kväll / Lena

Two Shabby Chicks i Sickla handelskvarter.

I augusti öppnade Tina Baum sin butik i nya lokaler i Sickla. Hon var kund redan under den tiden när butiken låg i Alphyddan. Den var vilande i ca ett år medan Tina letade rätt lokal för sin butik. Tillslut fann hon den här lokalen med rätt läge. Vi har haft kontakt med henne även under den tiden.
De flesta av er har sett Tinas hem, som har varit med i många olika tidningar, det är nog köket som visats flest gånger. När vi var där första gången så blev jag helt betagen, vilket hus!!
Men nu ska ni få se lite från butiken. Den är också helt rätt för Tina.


Underbart att ha utrymme utanför att skylta upp på eller för att njuta
lite i solen på när tillfälle ges.

Vi var väldigt nyfikna på hur Tina hade fått det i butiken. Att hon har sinne för att få till det mysigt visste vi sen tidigare. Vi blev inte besvikna!


Lite rustik betong i Fransk stil och härlig zink.

Tina har mycket till "trädgården och utemiljö" men dessa fina produkter kan med fördel även användas inomhus med. Ni kommer att upptäcka att det finns något till alla här. Även tex.köksprodukter och smycken.


Tina och Thomas har nog mycket att prata om!

Butiken är i två våningar, mycket ljus och rymd tack vare att det är öppet upp till taknock.


Trappan upp till övervåningen!


Badavdelning, kolla vågen och badkaret!!!

Det blandas mycket med gamla produkter och nytt,  det gör så mycket för att få det hemtrevligt.


Lyckades fånga Thomas i spegeln.:)


Visst är det härligt att se det lite från ovan.


De två stora skåpen är nyinkommna och ska upp på övervåningen så
snart Tinas man kommer hem och kan bära:))

Nu ska jag visa två nya produkter från oss på Ib Laursen som Tina har fått in.


Den här var inte hemkommen till mässan så den köpte Tina osedd.
Men den blev jättebra!


Sen blev det här min favorit, ja förutom den "taggiga" julkulan. Den
här stolen är ju SUPERLÄCKER.

Vi kommer att visa mer från Two Shabby Chicks senare, men en liten uppmaning åk dit för ett besök, ni kommer att få svårt att slita er därifrån, för det är mycket att klämma och känna på. Tina kommer att ta hand om er på bästa sätt, det vet vi.
För er som inte har möjlighet att åka dit, så kan ni kolla in i webbutiken.

Ha det gott Lena

Svamptider.

Tycker väldigt mycket om att gå i skogen och ta tillvara på vad naturen har att erbjuda. Spelar ingen roll om det är bär, svamp kottar mossa eller grenar. Släpar hem det mesta som kan bäras!
Dock inte dessa svampar, utan det fick bli en bild i stället, de är så vacker så de fick komma hem på det viset .
Hösten kan vara vacker om det är soligt, men det är ju inte så ofta det är det. Vi försöker passa på att gå ut i skogen så ofta som möjligt, för att få energi till vintern.

Kram Lena

Kronan på verket i Gamla Stan

På Österlånggatan 37 ligger Kronan på verket. Gunilla som äger butiken öppnade i vintras och har ändrat en del inriktning om man tänker på den butiken som låg här innan.
Det är en riktigt romantisk atmosfär som kommer emot en när man kommer in. Att ha butik i Gamla stans mysiga lokaler måste vara mycket inspirerande. Man kan ju säga att man får en del atmosfär "gratis".


Gunilla bakom disken!


Den här dörrdekorationen möts du av, härlig


Gunilla har handlat en hel del på mässan i Paris, det märker man, för det är mycket som vi inte har sett i andra butikerna runt om i Sverige. Menar för den skull inte att det är något fel att bara besöka Formex. Det finns så mycket gobitar att hitta där också.


Det här tyckte jag var jättefint!


Gunilla har som nästan alla numera, även kläder.


Det börjar bli ett problem för min "ekonomi" det är så mycket snyggt
överallt :)


Som ni ser så är det lummigt och fint!!

Det finns flera rum att botanisera runt i.


Det här är i gången in till ett av de inre rummen, därför lite mörkt.Vi var på besök innan Gunilla öppnade, så att vi kunde sitta och göra beställningen i lugn och ro. Det brukar vara snabbaste sättet.
Gillar ni romantik så är det här den rätta butiken. Den är verkligen jättefin.

Trevlig lördagkväll LenaSkylt hos Jenny

Vi var på fika hemma hos en gammal kund till oss som  har sålt sin butik Ljuvliga Hem i Hammarby sjöstad. Där hemma hittade vi denna roliga skylt som någon av våra kollegor har sålt.


Den hyllan kommer från oss :)


Visst är den bra!!!!!

Ibland så skulle det kännas skönt att slippa laga mat och städa! Men det är ju klart därför vi bor på hotell på semestern. Förresten, bara 4 veckor kvar nu till vår lilla semestertripp!

Godnatt  och sov gott / Lena

Fullerö Handel i Uppsala

Förra veckan hade vi nöjet att få umgås några timmar på hemmaplan, med Kardemummas ägare Carina Steggo, som har butik i Ljusdal. Hon hade ett läkarbesök inplanerat på Akademiska sjukhuset, före det hade hon några timmar över åt oss.
Så vi tänkte att ett besök på Fullerö skulle passa bra. Det är det ställer som de flesta Uppsalabor åker till när de ska hitta något fint till hemmet eller behöver en present.


Thomas, Fredrik som äger Fullerö samt Carina.

Fullerö blev kunder till oss förra hösten. Men har nog funnits i 25 år. Fredrik har ägt butiken de senaste 15 åren. Om jag minns rätt så började allt med egen import av smide från Baltikum.


Den här föll mig i smaken.

Det finns nog inte många märken som inte är representerade i den 2000 kvadratmeter stora byggnaden. Den senaste tillbyggnaden hade inte Thomas och jag sett.


Här har vi Green gates nyaste kollection, så fin!!

Det går utmärkt att ta en fika och gå något varv till, för det är stort!! Vi passade på att ta en kaffe och smörgås. Nu satt vi inne men det går utmärkt att sitta utanför under sommaren.
Sommartid så finns det massor med sommarblommor och till jul är det fullt av julens alla växter. Denna gång var det pumpor och höstens blomster.


Det här är en av de finaste höstblickfång som jag vet.

En sak är säkert, det finns nog något för alla här ute, eftersom sortimentet är så stort. Sen har de egen tillverkning av produkter så det finns saker som du inte hittar någon annanstans. De är en del som är relaterat till vårt landskap eller Uppsala stad som kanske riktar sig lite mer till turister.
Möbler av alla storlekar och sorter finns det mängder av.


En liten del av ljushörnan.

Det är svårt att beskriva allt, det är jättemycket att titta på så det tar sin lilla tid om man vill se sig om.


En del i grönt porslin.


Det finns massor med produkter till uterummet.


Det har är när du kommer in genom entren.

Vi hann inte med så mycket mer med Carina, men är glada att fått umgås en stund med henne, det är en kär kund och vän.

Kramar Lena


Hus no 4 i Karlskoga

Jättetidigt i morse for vi iväg till ett möte med Åsa som äger Hus no 4. Annika som är anställd där sen många år tar emot oss med "vill ni ha en kopp kaffe" och en bamsekram. Efter några minuter kommer även Åsa, hon har varit och inhandlat kaffebröd, det blir även nu ett kramkalas. Det är skönt att vara efterlängtad!!

När Åsa beställer går det undan, ni skulle se hur fingrarna flyger över tangenterna när Thomas skriver det Åsa säger. Hon är otrolig. Det är Thomas med som kommer ihåg alla siffror. :)


Här visar vi upp en matrumshörna i lite mörkt trä.

Det säljs väldigt många möbler här i butiken. Det finns så många olika delar så du kan möblera hela rum, med tex. soffa bord, sidebord, hyllor m.m. Du kan även få gardiner till dina rum uppsydda av en sömmerska.


Det är en del av butiken som syns här.

I januari flyttar dom till en annan lokal, så det kommer att bli stora förändringar i framtiden. Men till dess så ligger butiken på torget i Karlskoga.
Så ni kan göra ett besök nu under hösten. Det är värt besöket lovar jag.
Sen kommer ni att få ett nytt inlägg efter flytten, då ska jag visa många fina bilder.

Efter besöket åkte vi raka vägen hem, det har levererats mycket varor ut till butikerna nu så det kommer många mail att ta hand om.

God natt och sov gott Lena

Zandvoort

Nu ska vi bjuda in er till Zandvoort i Nacka. Det är mer eller mindre som en möbelbutik med många olika inredningsdetaljer. De importerar massor med saker själva från Holland. Men handlar även från oss andra leverantörer.


Vi hade vårt möte med Lotta och Lisa!

Det blir en del andra varor som kommer i fokus när vi kommer till Zandvoort. Bland annat så säljer vi mer av de produkter som är försilvrade än vi gör hos andra.


Det här fåret skulle jag vilja ha. Spegel i zink och några fina zinklyktor.

Vi brukar besöka dom höst och vår. Det är alltid innan butiken öppnar, så det går ganska fort, de vet vad de vill ha. Gulliga och rara tjejer som gillar sitt arbete.


Det här känndes som en IB hörna, många av våra produkter.


Kul, mitt i butiken finns det ett fungerande kök, som används flitigt.


Ett "vill ha" bord, skulle passa perfekt hemma hos oss. Soffan är helt
ok med.


Trevligt uppbyggda väggar så man kan se hur det skulle kunna se ut
på utsidan, god idè.


Ett härligt skåp!

Hela denna stora butik är byggd i miljöer, det är ett trevligt sätt att bygga upp sin butik på. Det ger ett annat perspektiv på en möbel eller en inredningsdetalj att se den i rätt miljö. Kan vara lättare för kunden att se om det är rätt pryl.
Ni som inte har varit där, ta och gör ett besök.Snabbesök på Inrednings companiet

Vi hade tid över efter en nykunds besök, (som vi berättar om när butiken öppnar senare i höst), så vi slank in hos Lotta på Inrednings Companiet i Upplands väsby. Vi hade inte setts sen någon gång i juli, så vi var jätte glada att träffas, kände oss så välkomna.

Passade på att ta lite kort att visa er.


En välkomnande entrè


Skyltfönstret på andra sidan entrèn, höst fint.


Lottas dukningar är enkla men otroligt eleganta!


På detta bord finns det många olika produkter, som är smakfullt upp-
dukat av Lotta med personal.


För tillfället så huserar det inte några trädgårdsprodukter i växthuset,
men det blir nog det till våren.:)


Det väntas in mycket fina kläder nu under hösten, (en del hade redan
kommit) , så det blir väl en titt om någon vecka igen.

Det är alltid så kul att komma till Lotta, det ger den energi som man så väl behöver nu när hösten sakta smyger sig på.

Ha det bra. Kram Lena

Mer från Ellinors Blomsterstuga

Som ni hör på namnet så är det i grunden en blomsterbutik.


Det blir så mjukt när det finns mycket växter att blanda in i de olika
miljöerna.


Luften känns friskare.

Ellinor är duktig på att sätta samman de olika varugrupperna. Det blir så hemtrevligt att man vill flytta in på en gång.


Till och med blomsterkylen ser inbjudande ut!


Nu har vi gått en trappa ner i butiken. Ni ser det är en stor butik.

Där finns det en hel del textilier och små möbler.


Ser väl inbjudande ut!


Kolla ljuskronan... urläcker.

Avslutar med en bild på lite spetsar.


Jag lovar det finns mer!

Så behöver ni spets och band så är det till Ellinor i Hedemora ni ska bege er, vilket urval!!!!!
Passa på att köpa lite fina blommor att sätta i fönstren samtidigt, nu behövs det något uppiggande när hösten gör sitt intåg.

Ha det bra! Lena :)

Lite privata bilder.

Så här fin var Thomas i hatt när han fyllde år i augusti. Elegant!!


Hatten är en blomkruka som han fick med en blomma i.Så här var han klädd när jag fyllde år i juni. Inte riktigt lika elegant. :)
Han jagade getingar!!! Det var väldigt varmt den här dagen, så det var
jobbigt att vara så "välklädd".

Vi hade en liten avskedsmiddag för min dotter Mikaela kvällen innan hon åkte tillbaka till universitetet i Florida den 24/8. Vilken otrolig tur vi hade med vädret. Det var nog den sista riktigt varma sensommar kvällen i år.


Så härligt det var i kvällssolen.


Jag med mina döttrar. Paulina och Mikaela.

Kolla in fötterna på Mikaela på kortet ovanför, så ser en "riktig" golfare ut. Vita fötter. Jag spelar i "icke" golfskor för jag vill inte se ut så där när jag åker ut på kundbesök. Har ju sandaler på mig från april till september.


Det här var sista gången som vi var på golfbanan innan hon åkte.Vid incheckningen på Arlanda.

Nu har hon installerat sig och kommit in i sina normala rutiner. Det har väl vi här hemma med gjort. Lillasyster längtar till december när hon är tillbaka igen. Men jag ser fram emot oktober då Thomas och jag åker dit på besök.

Det blev ett lite annorlunda inlägg, men hoppas det är ok.

Kram Lena

RSS 2.0