Myrra i Uppsala

I Uppsala hittar ni Myrra 1 trappa ner i S:t Persgallerian mitt i stan på gågatan. Butiken ägs av Jenny Olofsson som drivet den sedan mitten av 2006. Myrra var tidigare en kedja som fanns på fler orter i Sverige. 


Tre glada tjejer, Jenny med personal

Jenny, som är en Uppsalatjej, är otroligt glad och positiv. Hon har alltid tid för sina kunder och det trevliga sättet smittar av sig. 
För oss är det toppen att ha en så pass stor kund som Myrra på "hemmaplan". Eftersom Jenny valt att ha mycket Ib Laursen produkter, så får vi en bra värdemätare på vad konsumenterna tycker, inte dumt.
För oss är det alltid kul och trevligt att träffa hela gänget på Myrra, vare sig det gäller införsäljning, eller att vi bara glidit in då vi är på stan.


Entrén till Myrra i S:t Persgallerian.                                  Juldukning!

Så när ni är i Uppsala, så är det bara att bege sig ner i gallerian S:t Per och njuta av allt på Myrra. Här hittar ni alla de kända märken av heminredning och en del annat bra att ha!!


I morgon är det julafton, hoppas ni får många klappar från någon av våra kära kunder, era favoritbutiker!

Ha det gott i stugvärmen och njut av glöggen! 
God Jul!
// Thomas

                                             

Julias Vita Drömmar

Hej Vänner!
I går, torsdagen den 10:e december var vi på besök hos Julia Khouri, Julias Vita Drömmar. Julias som startade sin verksamhet i början av 2009 med webbutik, har mycket snabbt blivit känd för den och sin blogg.
Julia och hennes familj bor i Ösmo, strax före Nynäshamn. De har arbetat hårt med renovering av bostadshuset och övriga byggnader, så för inte så länge sedan var ett av gårdshusen i det närmaste klar och då kunde även gårdsbutiken invigas och öppnas. Trots begränsade öppettider, så har det gått över förväntan, säger Julia.


Julia i sin butik. Alltid gó och glad!

Vi har varit med henne under hela första verksamhetsåret och vår erfarenhet säger att Julia kommer att finns med så länge hon själv vill i branschen. Hon följer sin intuition och smak, det gör i sin tur att hennes kunder vet att just det de vill ha finns på Julia Vita drömmar.


Miljöbilder från butiken. snyggt och smakfullt!

Det är väl värt ett besök, både på hemsidan, bloggen och absolut i butiken! Julia tar emot er med ett engagemang för ert behov.

Nu är det snart jul, men vi hoppas hinna med några fler butiker under december, så håll koll på vår sida om det roar dig!

Ha det gott!
// Thomas

Söndag 6:e december

Då var vi hemma igen efter några dagars säljmöte i Danmark. Hela säljgänget från alla länder, träffas 2 ggr/år och så här i december tittar vi på nästa års kollektion. 

Men först passade vi på att göra en dag i Köpenhamn för lite shopping och äta gott på någon mysig "kro". Danmark visade sig från sin blötaste sida denna gång, så någon julstämning var det svårt att få in. Danskarna gör annars allt för att lyckas med rätt stämning vid de olika högtiderna under året.
I Ribe, som är en lite "by" långt ner på Jylland, har Ib Laursen ApS sitt huvudkontor. När vi kom dit i regnet så möttes vi av tomtar som underhöll på gatorna, nu började det likna något!


Glada danska tomtar!                                Hotell Dagmar mitt i Ribe.

Vi har ett favorit hotell i Ribe, hotell Dagmar. Hotellet är döpt efter Drottning Dagmar som dog i Ribershus i Ribe år 1212. Ribe brukar räknas som nordens äldsta stad, grundades år 710 och firar 1300-års jubileum nästa år. 

Hotell Dagmar var utsmyckat som en adventskalender, med siffror vid alla fönster. 

På fredagen hade vi igenomgång av hur upplägget till vårens mässor kommer att se ut med alla nya produkter, vissa ser vi för första gången, alla agenter och säljare far runt i utställningslokalen och blir som barn på nytt! Till denna vår har Ib nästan 1000 nya artiklar. 


Vårens nya färger! Hela köksserie i porslin kommer i 3 nya färgerna.

Vår framgång med köksserien Mynte, kan vi tacka en av Sveriges färgstarkaste TV person, Leila Lindholm för. 
Vi träffade Leila i henns studio nyligen, så en hel del av det nya kommer på ett eller annat vis att synas i TV, eller på något annat sätt under den närmsta tiden, kan vi avslöja!
Förutom de nya färgerna rosa, ljusblå och pistage, så kommer vit , beige och röd finnas kvar under våren i Mynteserien.
Allt matchas med textilier, korg och emaljprodukter så det blir en helt suverän helhet.


Bilder från vårt showroom på kontoret i Ribe.

Massor av nytt i zink, glas, keramik, textil, trä mm.mm. Ta kontakt med er favoritbutik på er ort när våren närmar sig, då har de flesta fått de första leveranserna från oss.

Under veckan som kommer, så återkommer jag med fler möten vi haft under hösten, så häng med till fler underbara butiker från vårt land! 

Ha en skön avslutning på helgen! 

// Thomas 


 
 

Arlanda Taxfree

Förutom heminredning så säljer vi smycken till taxfreebutikerna runt om på våra flygplatser i Sverige. För snart 3 år sedan sålde vi in Wishing tree till The Nuance Group som är den organisation som sköter all försäljning och inköp för luftfartsverkets räkning.
The Nuance Group är verksamma i större delar av Europa, så en förhoppning finns att vi ska ta oss utanför Sverige med Wishing tree. 


" Den här nya modellen kommer nog att sälja bra"

För närvarande så har vi levererat smyckesställ, som på bilden, till 12 terminaler på 8 olika flygplatser. De flesta terminaler har denna typ med 6 ställ, 3 stycken rygg mot rygg. 
Wishing tree är ett svenskt företag med säte i Stockholm, där även företagets designer sitter. 
Vår uppgift är av key account typ, då vi bara har hand om flygplatserna.
Ett antal dagar om året, flyger Lena runt till flygplatsenrna som har våra ställ och ser till att allt ör okej.


Uthuset i Stan. Gävle

Nyligen flyttade Helena Skarp sin butik Uthuset in till Gävle centrum och blev Uthuset i Stan. En smakfullt inredd butik som Gävleborna kommer att ta till sitt hjärta. Helena har en härlig mix av produkter och det är alltid lika trevligt att känna sig "välkommen in" i en butik.


Helena tar oss på en rundtur.

Helena´s blogg är ni säkert redan flitigt inne på, så ett besök när ni kommer till Gävle är på sin plats. Läget är mitt i centrum på Norra Slottsgatan 3. 


Vacker vit dukning! Ljusstakar och urnor i betong från Ib Laursen.

  


Madame Nyberg i Valbo, Gävle

I Gävle området finns det en hel del läckra butiker som vi har på vår kundlista. En av dem är Madame Nyberg som ligger ute i Valbo, på väg mot Sandviken från Gävle. Anna-Lena Flach tog över butiken för en tid sedan. Vi har en del gemensamma nämnare med Anna-Lena och henne familj, golf är en och så har vi båda döttrar som dragit sin kos till USA för studier. Så det finns en del annat att prata om när vi träffas som ni förstår.
På Madame Nyberg säljs det förutom heminredning, kök av hög klass. Ett bra alternativ om man vill stå på fler ben i sin verksamhet.

 
Alltid välfylld butik hos Anna-Lena!

En dag i höstas var vi på plats för att se igenom kommande produkter för våren 2010 från Ib Laursen. Valbo har blivit en stor handelsplats med mycket folk i omlopp, så det rasslar till i dörren ganska ofta. Anna.Lena och hennes personal gör allt för att lösa de frågor som kommer upp i butiken.


Anna-Lena till höger i bild! Kaffe och kakor bjuds vi på, mums!


Fler bilder från Madame Nyberg i Valbo.

Så vi rekommenderar ett besök, ni hittar Madame Nyberg på Valbovägen 181.


RSS 2.0