Taxinge slott

Två gånger om året besöker vi Åsa Fimmerstad, som tillsammans med sin familj driver Taxinge slott.


Visst är det en fantastisk byggnad!

Många människor besöker slottet för att ta del av en helt otroligt buffé av kaffebröd.


Jag har inte smakat alla sorter men en hel del. Favoriten är pistage-
biskvi.

Vi är väl inte bara där för att fika utan naturligtvis för att sälja varor till deras slottsbod, som i år har blivit betydligt större. Det var tyvärr stängt när vi var där så det blir inga bilder från den nu. Vi åker dit och fikar snart så det kommer!
Ni som älskar kaffebröd och inredning vet var ni ska styra kosan i sommar!!


Plats innomhus för fika.                            Slottsboden!
Går även att sitta utomhus.

Det finns en jättefin badplats i anslutning till slottet, där kan ni  lämpa av man och barn efter fikat så att ni kan shoppa i lugn och ro :D.

Godnatt // Lena

Säljmöte i Ribe, Danmark

Två gånger om året åker vi ner till huvudkontoret i Danmark för att ha möte och titta på nya kollektionen. Den 2:a juni var det dags för oss att åka. Vi tar bilen när det är sommar. Det är väldigt fint att bila från Fredrikshamn över hela Jylland ner till Ribe, speciellt nu när rapsfälten blommar och det gröna har försommar färgen. Det är ett väldigt böljande landskap som breder ut sig. På vissa ställen kan man nog se 10-12 kyrktorn om man tittar sig omkring. Alla dessa små byar som vi åker förbi när vi lämnat E45 är ju helt bedårande. Husen med grästak finns det ganska många av, och det är mysigt att se dem.

På morgonen den 3:e börjar mötet, det hålls på vandrarhemmet, vilket glädjer oss mycket ( för de har en fantastiskt god lunchbuffè uppdukad åt oss). På kvällen är alla på Ib Laursen bjudna hem till Ib och Tove för att äta och umgås. Det är som alltid väldigt trevligt. Vädret var strålande och humöret på topp.

Fredagmorgon träffas vi på företaget, först fotografering sen frukost.
Nu börjar det som vi alla har gått och väntat på, se och lära känna  den nya kollektionen! Det är alltid lika spännande att se vad som gäller för hösten.
Nu ska jag visa er lite bilder från vårt showroom som visar både nya och "gamla godingar".

Det var ett litet axplock från oss. Vi hoppas att vi väckte er nyfikenhet så att ni längtar till Formex där vi presenterar alla nyheter.

Har ni inte varit i Ribe, så ska ni passa på i år då de firar 1300 år. Visst är det otroligt, men det är nordens äldsta stad. Det är otroligt pitoreskt, och jag tror att alla ni som älskar den danska lantliga stilen aldrig vill åka därifrån när ni väl kommer dit.

Kram och trevlig helg. // Lena
Kardemumma i Ljusdal

Lunch avnjöts på golfklubben i Ljusdal tillsammans med Carina och Stefan som har Kardemumma. God mat och trevligt sällskap. Mycket av samtalet handlar om Thailand, eftersom vi delar samma kärlek till detta land.
Efteråt åkte vi till butiken där det som alltid är mycket folk.  Vi lyckades få lite julstämmning i personalutrymmet, då det var julvaror som skulle inhandlas av Carina.


Carina, glad, mätt och belåten!

Kardemumma ligger i Centrumhuset i Ljusdal. Det är en liten stad så att ligga i ett centrum är nog en fördel.


Våra romantiska kannor i Mynteserien.

Jag tycker om när det tar en stund att kolla igenom sortimentet i en butik, det gör det hos Kardemumma. Det finns mycket att välja på bland många leveranrörer. Sen kan Carina konsten att styla så det blir lockande att köpa till det egna hemmet.


Vitt är vackert! Tillsammans med lite blomstermotiv.


Zink passar bra både till vår och höst!Passa på att låta semester färden gå mot de norra delarna av Sverige i år.  Ni vet väl att norrlänningarna är kända för att ta väl hand om de som besöker dom. Det gäller även Carina med personal.

Ta hand om er // Lena
Ombonat AB i Hudiksvall

Madeleine Granèr Persson har haft sin butik i 8 år, i år firar butiken 5 år på Sundsesplanaden 3 i Hudiksvall. Det är alltid lika mysigt att åka till henne. Vi brukar få förmånen att göra våra besök hemma hos henne.


Här i detta underbara rum sitter vi och gör beställningar. Väldigt
inspirerande. Det bjuds på gott kaffe och tilltugg. Vilket trevligt arbete
vi har!!

På Ombonat har de köpt Ib lika länge som vi har sålt IB, så här har vi en kund som kan vårt sortiment väldigt bra. Hon är otroligt effektiv och säker på vad hon vill ha både när vi lägger order  hemma och på mässan.

En alltid leende Madeleine. En liten bit av köket i bakgrunden.


En bild från en del av hennes fina kök.

När vi är klara åker Thomas och jag till butiken, vill se vad som hänt där sen sist.

Butiken rymms i hela denna byggnad så den är väldigt stor. Du kan
köpa en kopp kaffe eller en glass och sitta utanför och blicka ut över
parken.


Utbudet av varor är helt otroligt stort, och smakfullt arrangerat.


Det finns det mesta man kan önska sig.


Från den minsta småsak till stora möbler.


Det finns även något att fresta gommen med!

Om man behöver något snabbt går det lätt att hitta, men det går även att spendera timmar i butiken då det är så stort utbud. Vi kan lova att ni blir väl omhändertagen av Madeleine och hennes personal.
Vi längtar alltid upp till Hudiksvall och Ombonat.
Ta en sväng dit i sommar!!!

Hotell Temperance är ett bra boende som vi kan rekomendera.

24maj tidig måndagmorgon.

Redan kl. 9 träffade vi Pia-Maria på Ambiance. Som så ofta så träffas vi på ett av fiken i närheten. Vi dukar upp varuprov samtidigt som hon börjar bläddra i pärmen. Vi är klara ganska snabbt eftersom det bara är en julpärm att beställa från.
När vi är klara följer vi med tillbaka till Ambiance.


Tjej ligan!!

Det är som alltid väldigt fint i butiken.


Växthus delen som de har gömt
provrummet i. Mycket smart idè.


Jag bara älskar den där klockan!!!!

Godnatt och sovgott.// Lena


RSS 2.0